Продукти:
• 300 г брашно
• 150 г маргарин
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 1 яйце
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• половин пакпулвер
Подправки за гарниране:
• червен пипер
• ким
• маково семе
• настърган кашкавал
• едро счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
От брашното, пресято с бакпулвера, настъргания на ренде замразен маргарин, солта и захарта замесваме тесто. Към него прибавяме жълтъка и сиренето. Разточваме кора, дебела около 5 мм.
От нея с дребни форми изрязваме фигурки. Намазваме ги отгоре с леко разбития белтък и ги поръсваме с някои от подправките по желание. Печем в умерена фурна до зачервяване - приблизително 20 мин.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...