Продукти:
• 125 г царевица от консерва
• 125 г фъстъци
• 3 стръка зелен лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 1 яйце
• 1 ч.л. кимион
• сол
• 1 ч.ч. фъстъчено олио за пържене
Начин на приготвяне:
Отцеждаме царевицата и я пасираме заедно с фъстъците, лука, чесъна, джинджифила, кимиона и малко сол. Прехвърляме сместа в купа, прибавяме яйцето и брашното и разбъркваме много добре.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно сгорещеното фъстъчено масло. Изпържваме от двете страни, отцеждаме пърженките върху салфетка и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...