Продукти:
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. извара
• 1 и 1/2 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото и изварата замесваме тесто. Разточваме на лист, дебел 5-6 см, поръсваме със сол и режем на ленти, дълги 8-10 см.
Усукваме лентите на спирала и редим в ненамазана тавичка. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...