Кулинарни рецепти » Ябъков крем с ванилов сос

 Ябъков крем с ванилов сос

Продукти:

• 5-6 средно големи кисели ябълки
• 3 с.л. захар на пясък
• 4 белтъка
• ванилов сос

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на четвъртинки, изчистваме ги от семенната част и ги поставяме на огъня в подходящ съд с 2-3 супени лъжици вода да се задушават, докато омекнат.

Размачкваме ги добре с вилица, прибавяме захарта и ги оставяме да се охладят, след което прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци, разбъркваме леко и оформяме от сместа гладка купчинка в дълбока стъклена чиния.

Оставяме крема в хладилник, за да замръзне и заливаме с ваниловия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало