Продукти:
• 4 ч.ч. отцедено кисело мляко
• 8 с.л. плодов сироп
• 4 с.л. счукани орехови ядки
• настърганата кора от половин лимон
• бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесваме отцеденото кисело мляко с половината от сиропа, счуканите орехови ядки и настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре, разпределяме крема в чаши /или купички/ за сервиране и го оставяме за 2-3 часа в хладилник.
Преди да сервираме, заливаме крема с останалия сироп и го украсяваме с парчета бишкоти.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...