Кулинарни рецепти » Двуцветен мус

 Двуцветен мус

Продукти:

За белия мус:

• 180 г бял шоколад
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. ром
• 1 к.ч. разбита сметана

За кафявия мус:

• 150 г черен (натурален) шоколад
• 2 с.л. ром
• 2 яйца
• 1 к.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

Разтопяваме на водна баня белия шоколад, рома и маслото. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да изстине и внимателно съединяваме с разбитата сметана. Оставяме муса в хладилника.

Разтопяваме на водна баня кафявия шоколад. Сипваме рома и отстраняваме от огъня. Изчакване сместа да поизстине и при непрекъснато бъркане прибавяме жълтъците и сметаната.

Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Разпределяме мусовете в стъклени чаши, като редуваме белия и кафявия.

Автор: Теменуга Братанова

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало