Продукти: (за 4 порции)
• 100 г бадемови бисквити
• 250 г извара
• 100 г сметана
• 100 г пудра захар
• 1 ванилия
• 100 г консервирани или пресни вишни
• 1 щипка канела
• 1 лимон
• 1 с.л. настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите много на ситно, измиваме лимона с гореща вода, настъргваме му кората, а от половинката изцеждаме сока. С миксер разбиваме на гладка смес изварата, сметаната, захарта, ванилията и 1 с.л. лимонов сок.
Сместа объркваме с бисквитите и лимоновата кора. Разсипваме крема в купички и го заливаме с пасираните на пюре с 50 мл вишнев сок вишни и ароматизирани с канелата. Наръсваме с настърган шоколад.
Соса можем да приготвим и от пресни ягоди, малини, праскови, като го подсладим със захар или мед.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...