Кулинарни рецепти » Крем с праскови, сметана и козунак

 Крем с праскови, сметана и козунак

Продукти:

• 300 г изсъхнал козунак
• 120 мл коняк
• 12 половинки праскови от компот
• 400 г заквасена сметана
• 150 г захар
• 3 жълтъка
• 100 г настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Нарязваме козунака на малки кубчета и ги оставяме да поизсъхнат. След това ги поставяме в купа и напръскваме с 80 мл коняк. Нарязваме прасковите на малки кубчета и ги добавяме към козунака. Разбиваме сметаната на пухкав крем.

Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме на капки останалата част от коняка. Прибавяме жълтъците към сметаната и разбъркваме. Прибавяме козунака и прасковите и внимателно разбъркваме сместа.

Разпределяме крема в 6 десертни купички и охлаждаме за 30 минути в хладилник. Преди сервиране украсяваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало