Продукти:
• 50 г нишесте
• 120 мл вода
• 125 г захар
• 750 мл мляко
• 50 г бадеми
• 1 с.л. розова вода
Начин на приготвяне:
Размиваме нишестето със студена вода. Прибавяме захарта и при непрекъснато бъркане наливаме свареното мляко. Изсипваме сместа в тенджерата, в която се е варило млякото и бъркаме, докато тя се сгъсти и нишестето промени цвета си.
След това я изсипваме в отделна форма, дъното на която сме поръсили с розовата вода. Когато изстине сместа се впелтява.
За да придадем по-добър вкус и външен вид на желето, предварително разпръскваме по дъното на формата обелените бадемови ядки.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...