Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 1 к.ч. захар на пясък
• 1/2 ч.ч. брашно
• 8 яйца
• 1-2 ванилии
• сладко от ягоди
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 пакетче бишкоти
• крокан
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото със захарта, брашното и разбитите жълтъци и варим до сгъстяване. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме белтъците, разбити с 2-3 с.л. захар.
Размесваме добре всичко и делим на три части. В едната слагаме ванилията, във втората - сладкото, а в третата - орехите.
На дъното на всяка чаша слагаме няколко парчета бишкоти. Наливаме първо жълтия крем, после този със сладкото, а отгоре крема с орехите. Украсяваме с натрошен крокан.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...