Кулинарни рецепти » Мус с текила

 Мус с текила

Продукти:

• 400 мл подсладена сметана
• 4 лимона
• 8 желирани бонбона
• 4 листчета желатин
• 50 мл текила
• 3 жълтъка
• 4 пурички с лимонов крем
• 4 с.л. захар за жълтъците
• 2 кивита
• оцветена в зелено кристална захар

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме лимоните. Изцеждаме сока и настъргваме малко от кората. Оставяме желатина да омеква в студена вода, докато набъбне. В метална купа на водна баня разбиваме жълтъците и захарта, докато се получи стегната смес. Прибавяме готовия желатин и разбъркваме. Дръпваме съда от огъня и прибавяме лимоновия сок и текилата. Не спираме бъркането, почти до изстиването на сместа.

В отделен съд обработваме сметаната и по малко я прибавяме към желатиновата смес, като разбиваме с миксер. Накрая прибавяме нарязаните на ситно бонбони и разпределяме в големи чаши. Оставяме за 3-4 часа в хладилника.

Гарнираме муса с оваляните в зелена захар колелца от лимон и резенчета от киви. Украсяваме с пуричките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало