Продукти: (за 4 порции)
• 1 с.л. нишесте
• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. сметана
Начин на приготвяне:
Размиваме нишестето в 2 с.л. хладка вода. В тенджера загряваме 3 ч.ч. вода и сипваме в нея нишестяната кашица. Варим само 2 мин и наливаме прясното мляко и разбитите със захарта жълтъци. Слагаме съда на слаб огън и бъркаме, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.
Съединяваме изстиналата смес с разбитите със сметаната белтъци, разбъркваме много добре и слагаме парфето за 4 часа в камерата на хладилника, за да замръзне.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...