Кулинарни рецепти » Бадемови пасти

 Бадемови пасти

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г захар
• 2 яйца
• 200 г брашно
• 1/4 ч.л. сода за хляб

За крема:

• 200 г смлени бадеми
• 200 г захар
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото маслото със захарта до получаване на пяна. Постепенно прибавяме разбитите яйца и пресятото със содата брашно. Разбъркваме добре и разпределяме сместа в намаслени формички.

Разбиваме яйцата за крема заедно със захарта. Прибавяме смлените бадеми и разбъркваме. Разстиламе крема върху тестото и печем пастичките 20 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало