Продукти:
• 6 яйца
• 150 г захар
• половин пакетче бакпулвер
• 180 г брашно
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 500 г ягоди
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното с бакпулвера. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Разбиваме маслото за крема заедно със захарта до побеляване. Прибавяме ягодите, които предварително сме измили, подсушили и нарязали на дребни парченца. Когато сладкишът изстине, го разрязваме хоризонтално н две и го напълваме с приготвения крем. Отгоре правим украса по желание.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...