Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 200 г настърган шоколад
• 200 г смлени бадеми
• 3 яйца
• цели обелени бадеми за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата, шоколада, който сме разтопили на водна баня, бадемите и брашното.
Изливаме сместа в намаслена тавичка, като внимаваме да получим пласт с дебелина 2 см. Нарязваме сладкиша на квадратчета, като върху всяко квадратче слагаме по един цял бадем. Печем в умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...