Продукти:
• 1 неголяма тиква
• 1 пакет обикновени бисквити
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 жълтък
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. канела
• сметана
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета, които нареждаме в тавичка с малко вода. Поръсваме със захарта и 1 к.ч. прясно мляко, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Пасираме изпечената тиква на пюре.
Прибавяме натрошените бисквити, разбития жълтък, останалото мляко, маслото и канелата. Разбъркваме много добре и изсипваме в намаслен съд. Печем кратко време в умерена фурна. След изпичане намазваме с разбита подсладена сметана.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...