Кулинарни рецепти » Огнени банани

 Огнени банани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 узрели банана
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. плодов ликьор
• 1 с.л. горещ шоколад /разтопяваме го на водна баня/

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото в тиган и съвсем леко задушаваме по 2 мин предварително обелените банани, като внимаваме да не потъмнеят.

Поръсваме бананите със захарта. Наливаме алкохола около плодовете и запалваме.

След като пламъците догорят, прехвърляме бананите в чинийки и ги ръсим с шоколад. Можем да залеем всеки банан с 1 ч.л. ликьор и да ги запалим.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало