Кулинарни рецепти » Кръмбъл с пъпеш

 Кръмбъл с пъпеш

Продукти:

• 1 пъпеш
• 6-7 кайсии
• 1ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л.фъстъчено олио
• 3 с.л. корнфлекс
• 3-4 с.л. орехови ядки
• 3-4 фурми

Начин на приготвяне:

Измиваме добре плодовете и ги нарязваме. Отстраняваме семките, костилките и кожичките. В тефлонов тиган с фъстъчено олио пускаме кайсиите и ги пържим 3 минути на силен огън. Изсипваме плодовете в намаслена тавичка и оставяме настрани.

Приготвяме тестото като бъркаме брашното с маслото и 2-3 щипки сол. Получената ронлива смес разпределяме върху плодовете, поръсваме с корнфлекса и смлените орехови ядки.

Печем около 30 минути при температура 210°С, до златисто оцветяване. Сервираме десерта топъл.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало