Продукти:
• 100 г ориз
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 100 г пудра захар
• 50 г краве масло
• 2 шепи стафиди
• 4 яйца
• 2 с.л. галета
• 50 г лешници
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Заливаме ориза с вода, кипваме и варим 2-3 мин след кипването. Прецеждаме, заливаме с млякото, добавяме солта и варим още 30 минути на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. Преди да снемем от огъня, добавяме маслото и захарта.
Когато сместа поизстине, добавяме ванилията, стафидите, 1 разбито цяло яйце и три разбити жълтъка. Разбиваме двата белтъка на сняг, и добавяме към сместа, като разбъркваме внимателно. С другия белтък разтриваме предварително опечените и счукани лешници и изсипваме към останалите продукти.
Намазваме тавичката с масло и посипваме с галета. Изсипваме пудинга и печем на водна баня 35-40 минути. Сервираме с крем от лешници.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...