Продукти:
• 80 г шоколад
• 80 г захар
• 80 г краве масло
• 100 г смлени орехови ядки
• 6 яйца
• 40 г галета
За соса:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 100 г шоколад
• 80 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна маслото и половината захар. Прибавяме разтопения на водна баня на тих огън шоколад и един по един отделените жълтъци. Внимателно смесваме с разбитите на гъст сняг заедно с останалата захар белтъци. Разбъркваме леко и прибавяме половината орехи и галетата.
Намазваме с мазнина и поръсваме със смлени орехи и галета купички за крем карамел. Разливаме в тях сместа така, че да ги напълни до 2/3 от обема им. Варим ги на водна баня в захлупен съд.
Варим прясното мляко за соса заедно с шоколада и захарта, докато се посгъсти. Обръщаме купичките с готовия пудинг в чинийки за сервиране и заливаме отгоре с шоколадовия сос.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...