Продукти:
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
За крема:
• 1 ч.ч. захар
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• половин лимон, изчистен от семената
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерена фурна.
Разбиваме яйцето за крема заедно със захарта, прибавяме брашното, 1 ч.ч. вода и настъргания заедно с кората лимон, разбъркваме и сгъстяваме сместа на тих огън.
Разстиламе приготвения крем върху още топлия блат. С помоща на кърпа навиваме блата наруло и поръсваме отгоре с пудра захар.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...