Продукти:
• 4 яйца
• 60 г пудра захар
• 80 г смлени орехови ядки
• 250 г брашно
За крема:
• 150 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г шоколад печени бадеми за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре яйцата заедно със захарта. Прибавяме смлените орехови ядки, смесени с брашното. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване. Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.
Сипваме брашното за крема в млякото и варим, докато сместа се сгъсти, след което оставяме да изстине. Разбиваме маслото със захарта до побеляване и след това постепенно лъжичка по лъжичка при непрекъснато бъркане прибавяме изстиналата млечна смес.
Разделяме готовия крем на две части. Едната част оставяме бяла, а другата оцветяваме с шоколада, който сме разтворили в малко мляко.
Развиваме рулото, намазваме го със светлия крем и отново го завиваме. Отвън го намазваме с шоколадовия крем и го украсяваме с печени бадеми. Охлаждаме рулото няколко часа и след това поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...