Кулинарни рецепти » Шоколадов салам

 Шоколадов салам

Продукти:

• 100 г обикновени бисквити
• 3 жълтъка
• 180 г захар
• 100 г печени лешници
• 70 г какао
• 200 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците и захарта на светла пяна. Пресяваме какаото през цедка и го прибавяме в жълтъчната смес. Внимаваме да не се образуват бучки. Прибавяме омекналото на стайна температура масло на парченца, натрошените бисквити и счуканите лешници, измесваме добре и полученото тесто разделяме наполовина.

Слагаме половинките върху два листа фолио, оформяйки ги като саламчета. Завиваме и ги слагаме в хладилник поне за 6 часа. Нарязваме ги на филийки, аранжираме ги в десертна чиния, завиваме ги с готварска хартия и ги държим на студено до сервирането.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало