Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 ябълки
• 1 к.ч. захар
• 1 щипка сол
• канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме кравето масло и изсипваме в него почистения и измит ориз. Като се запържи добавяме 2 и 1/2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим до набъбване.
В намазана с краве масло тавичка разстиламе половината от ориза. Върху него слагаме плънката от обелените и настръгани ябълки, смесени със захарта и канелата. Покриваме с останалия ориз и заливаме с разбитите яйца, прясното мляко и 2 с.л. захар.
Запичаме във фурната, докато порозовее.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...