Продукти:
• 100 г натрошени бисквити
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 натрошени целувки
• 1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Последователно прибавяме какаото, смлените орехови ядки, натрошените целувки, натрошените бисквити и рома.
Разстиламе сместа върху поръсена с пудра захар пергаментова хартия. Навиваме руло с помощта на хартията и го слагаме в хладилника, за да се втвърди.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...