Кулинарни рецепти » Спаначена кремсупа

 Спаначена кремсупа

Продукти:

• 1 кг спанак
• 1,5 л зеленчуков бульон от кубче
• 2-3 с.л. масло
• 3 с.л. равни брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, магданоза и джоджена, заливаме ги с 1 ч.ч. прясно мляко и оставяме 20 минути на огъня да се задушат и омекнат съвсем.

Изсипваме ги в гевгир и претриваме или разбиваме с миксер. Към полученото пюре наливаме зеленчуковия бульон и посоляваме на вкус.

В сгорещеното масло изпържваме брашното, разреждаме с останалото прясно мляко и прибавяме към другата част от супата. Слагаме всичко на огъня да кипне. След 5-6 минути сваляме супата.

Поднасяме я с изпържени хлебни хапки или с по половин варено яйце.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало