Кулинарни рецепти » Бадемова торта с ябълков крем

 Бадемова торта с ябълков крем

Продукти:

• 300 г пудра захар
• 300 г бадеми
• 8 яйца
• 1/2 ч.ч. галета или 70 г брашно
• портокалова кора

За крема:

• 3 големи ябълки
• 250 г пудра захар
• 1 белтък
• 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта до побеляване, прибавяме брашното, смлените бадеми и настърганата портокалова кора. Ако слагаме галета, а не брашно, размесваме бадемите с нея. Избиваме белтъците на сняг и ги прибавяме на части в горната смес. Разбъркваме леко, но добре и печем на слаба фурна в намазнена и набрашнена тортена форма.

Обелените и изчистени ябълки изпичаме и пасираме. Бъркаме пюрето със захарта и 1 белтък с тел в порцеланов съд. Когато сместа стане гъста и пухкава, прибавяме лимоновия сок.

Разрязваме блата хоризонтално на две и когато изстине го пълним с ябълковия крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало