Продукти:
• 500 г тиквички
• 50 г лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 с.л. смлени орехови ядки
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 50 г маслини без костилки
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настърганите тиквички задушаваме в собствения им сос, докато се изпари водата. Подправяме със ситно нарязания лук, счукания със сол чесън, копър и смлени орехи.
Разбъркваме сместа и добавяме ситно нарязаните маслини и магданоза. Изсипваме в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...