Кулинарни рецепти » Варненски кетчуп

 Варненски кетчуп

Продукти:

• 5 кг домати
• 1 кг лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3-4 печени червени чушки
• 3 люти чушлета
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. канела
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Прекарваме доматите, чушките и лука през машинка, която отделя люспите и семчиците. Сипваме всичко в тава, наръсваме подправките и печем в умерена фурна, като постоянно бъркаме, а щом кетчупът започне да ври, намаляме температурата. Готовата каша пасираме до идеално гладка смес.

Още горещата смес разливаме в затоплени буркани с капачки на винт, затваряме и обръщаме с капачката надолу, за да се херметизират.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало