Продукти: 
•	5 кг домати
•	2 кг лук
•	1 кг моркови
•	1 кг захар
•	2 глави чесън
•	4 люти чушлета
•	1 малка глава целина
•	500 мл оцет
•	3 с.л. горчица
•	2 ч.л.черен пипер
•	2 карамфилчета
•	2 щипки индийско орехче
•	2 щипки стрит кимион
•	3-4 борови иглички
•	1-2 плодчета от хвойна
•	2-3 с.л. портокалови кори
•	2 с.л. лимонени кори
•	сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме със смления лук, наситнения чесън, настърганите на едро целина и моркови. Малко по-късно добавяме и лютите чушлета. 
След 20 мин прибавяме подправките, обработваме сместа с пасатор  и задушаваме още 20 мин. Накрая добавяме горчицата, оцета и захарта. Насипваме кетчупа в бурканчета, които обръщаме с гърлото надолу и покриваме с одеяло.
              Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
              Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
              Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
              Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...