Продукти:
• 2 кг зелени домати
• 2 средно големи глави лук
• 150 мл оцет
• 50 г захар
• 80 г сол
• 2 к.л. хрян
• 1/2 к.л. канела
• 3 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Настъргваме доматите и лука и ги смесваме със солта и оставяме да престоят така 1 нощ. После ги задушаваме в 1/2 л вода и 100 мл оцет. След като сместа заври, добавяме подправките – останалите 50 мл оцет, захарта, хряна, канелата и карамфила.
Разбъркваме всичко добре, оставяме да клокне и насипваме кетчупа в бурканчета или малкибутилки и ги стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...