Продукти:
• 6 кг домати
• 1 глава целина
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. нарязани маслини
• 10 стръка магданоз
• 10 стръка целина
• 1 парченце люта чушка
• 60-80 г сол
• 1 к.л. кимион
• 1 к.л. черен пипер
• 1 к.л. чубрица
• 2 щипки индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Нарязваме целината на малки кубчета и я сваряваме. Сипваме доматите в дълбок съд и варим на умерен огън.
Щом се посгъстят, прибавяме кубчетата целина, наситнените зелении, накълцаното чушле, захарта, оцета и подправките. Варим още 15 мин.
Накрая слагаме ситно нарязаните маслини и пасираме, докато получим гладка смес. Опитваме на сол, разсипваме кетчупа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...