Продукти:
• 4 кг меки червени домати
• 5-6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• сол на вкус
• 3-4 таблетки аспирин
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите в машинката за месо с накрайник, за да се отстранят люспите и семките им. Нарязваме ситно измития магданоз. Пасираме чесъна.
Прибавяме всичко към доматения сос, посоляваме, слагаме и счукания аспирин. Разбъркваме добре и насипваме сместа в шишета до гърлото им. Затваряме шишетата и ги съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...