Продукти:
• 4 кг меки червени домати
• 5-6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• сол на вкус
• 3-4 таблетки аспирин
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите в машинката за месо с накрайник, за да се отстранят люспите и семките им. Нарязваме ситно измития магданоз. Пасираме чесъна.
Прибавяме всичко към доматения сос, посоляваме, слагаме и счукания аспирин. Разбъркваме добре и насипваме сместа в шишета до гърлото им. Затваряме шишетата и ги съхраняваме на хладно място.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...