Продукти: (за 10 бутилки)
• 7 кг червени домати
• 150 г лук
• 1 кг захар
• 800 мл оцет
• 20 люти червени чушки
• 20 г канела
• 10 г смлян карамфил
• 10 г смляно синапено семе
• 10 г смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените домати смиламе в машинка за месо с наконечник, поставяме ги в тава и при непрекъснато бъркане ги сгъстяваме, докато остане 2/3 от обема им.
Прибавяме захарта, оцета, лука, солта, лютите чушки, канелата, карамфила и черния пипер. След като кипне отново, наливаме соса в бутилки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...