Кулинарни рецепти » Доматеница

 Доматеница

Продукти:

• 10 кг домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. захар
• 1 връзка копър
• 1/2 ч. ч. сол

Начин на приготвяне:

Смлените домати варим, докато сместа остане наполовина. Опуканите и почистени от дръжките чорбаджийки смиламе и добавяме към пюрето.

При постоянно бъркане прибавяме малко по малко олиото, захарта, солта, по желание черен пипер и накрая ситно нарязания копър.

Горещата смес насипваме в затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути и прибираме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало