Прoдукти:
• 2 кг люти чушки (бяла шипка)
• 3 кг зелени месести чушки
• 10 връзки копър
• 5 връзки магданоз
• 1/2 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. оцет
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и лютите чушки, обелваме ги, почистваме от семките и смиламе. Към тях прибавяме нарязаните на ситно листни подправки, олиото, оцета и солта.
Насипваме в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...