Кулинарни рецепти » Лютеница с карамел и лук

 Лютеница с карамел и лук

Продукти:

• 5 кг червeни пиперки
• 2 кг патладжани
• 2 кг домати
• 1 кг моркови
• 3 ч.ч. олио
• 1 к.ч. карамелизирана захар /крокан/
• подправки

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните. Прибавяме сварените моркови и обелените и нарязани домати. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в тава и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Когато лютеницата се посгъсти - наливаме олиото, а щом лопатката започне да оставя трайна следа по дъното на тавата – прибавяме счуканата карамелизирана захар и подправяме на вкус с по-екзотични подправки. Разбъркваме и разсипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало