Продукти:
4 кг стъбла от чесън
За саламурата:
• 100 г сол
• 100 г оцет
• 2 л вода
Начин на приготвяне:
Обелваме стъблата и отрязваме листата в основата на разклонението. Нарязваме стъблата (почистени от листата) на парченца по 3-4 см. Попарваме ги 2-3 мин във вряща вода и веднага ги изплакваме със студена.
Нареждаме чесъна в стъклени буркани и го заливаме със саламура, приготвена от посочените продукти. Тя трябва да покрие стъблата с пласт, дебел 5-6 см. За да не изплуват, затискаме парчетата чесън с тежест.
Съхраняваме бурканите при умерена температура и ако е необходимо, доливаме саламура приготвена от 1 л вода, 25 г оцет и 25 г сол.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...