З
имнина » Сурови туршии

7148 |

0
Зелени чеснови стъбла
Продукти:
4 кг стъбла от чесън
За саламурата:
• 100 г сол
• 100 г оцет
• 2 л вода
Начин на приготвяне:
Обелваме стъблата и отрязваме листата в основата на разклонението. Нарязваме стъблата (почистени от листата) на парченца по 3-4 см. Попарваме ги 2-3 мин във вряща вода и веднага ги изплакваме със студена.
Нареждаме чесъна в стъклени буркани и го заливаме със саламура, приготвена от посочените продукти. Тя трябва да покрие стъблата с пласт, дебел 5-6 см. За да не изплуват, затискаме парчетата чесън с тежест.
Съхраняваме бурканите при умерена температура и ако е необходимо, доливаме саламура приготвена от 1 л вода, 25 г оцет и 25 г сол.
25.07.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Зимнина"
Коментари (0)