Кулинарни рецепти » Домати с чесън

 Домати с чесън

Продукти:

• 10 кг зелени доматчета
• 100 г чесън
• 700 г листа от целина
• 500 г сол
• 10 л вода

Начин на приготвяне:

Нареждаме доматите в буркани или бидонче, заливаме ги със саламура от сол и вода, разбъркана на вкус. Затискаме отгоре с тежест и след 2 дни започваме да претакваме – през 3 дни в продължение на 2 седмици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало