Кулинарни рецепти » Туршия – салата

 Туршия – салата

Продукти:

• 6 кг зеле
• 1.5 кг моркови
• 200 г сол
• листа от целина

Начин на приготвяне:

Настъргваме почистените моркови на едро ренде, а зелето нарязваме на ивици. Претриваме го с половината от солта, оставяме го да си пусне сока и го разбъркваме добре с морковите. Прибавяме нарязаните листа от целина и останалата сол и отново разбъркваме.

Натъпкваме зеленчуците плътно в буркани, наливаме отделения сок и вода, която да покрие продуктите, покриваме с тензух и притискаме с чист речен камък. Съхраняваме на хладно.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало