Кулинарни рецепти » Стерилизирана червена капия

 Стерилизирана червена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• 2 л вода
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• олио
• дафинов лист
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме във вряща марината от водата, оцета и солта. Отцеждаме и ги нареждаме плътно в буркани, в които сме сложили по 1 с.л. олио, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер.

Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало