Кулинарни рецепти » Стерилизирана червена капия

 Стерилизирана червена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• 2 л вода
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• олио
• дафинов лист
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме във вряща марината от водата, оцета и солта. Отцеждаме и ги нареждаме плътно в буркани, в които сме сложили по 1 с.л. олио, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер.

Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало