Кулинарни рецепти » Стерилизирана червена капия

 Стерилизирана червена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• 2 л вода
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• олио
• дафинов лист
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме във вряща марината от водата, оцета и солта. Отцеждаме и ги нареждаме плътно в буркани, в които сме сложили по 1 с.л. олио, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер.

Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало