Кулинарни рецепти » Пловдивска закуска

 Пловдивска закуска

Продукти:

• 6 кг корнишони
• 3,5 кг лук
• 600 мл оцет
• 500 мл олио
• 150 г сол
• дафинов лист
• черен пипер
• бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме краставичките на колелца, а лука – на филийки. Смесваме зеленчуците, поръсваме със солта и разбъркваме.

Вземаме буркани от 800 мл и във всеки слагаме по малко подправки. Сипваме по 60 мл оцет и 50 мл олио и напълваме плътно със сместа от лук и краставички.

Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало