Продукти:
• 3 кг зелен фасул
• 600 г чорбаджийски чушлета
• 600 мл оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 10 глави чесън
• 5 връзки магданоз
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от оцета, олиото, солта и захарта.
Почистваме и измиваме зеления фасул и чорбаджийските чушки. Пускаме фасула в маринатата и го варим 40 мин, отцеждаме и оставяме да изстине. Изпичаме леко чушлетата и ги прибавяме към фасула.
Почистваме чесъна, нарязваме ситно магданоза, прибавяме ги към фасула и объркваме всичко. Пълним буркани със сместа, наливаме марината и стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...