Прoдукти:
• 5 кг вишни
• 1 кг захар
• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• по-1-2 цветчета карамфил и 1 щипка канела за всеки буркан
Нaчин на приготвяне:
Почистваме вишните, измиваме ги и нареждаме в буркани до 1 см под ръба. Заливаме ги с кипяща марината от водата, захарта и оцета. (Прибавяме оцета, когато захарта се е стопила.)
Слагаме карамфила и канелата, затваряме бурканите с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...