Кулинарни рецепти » Мариновани краставички

 Мариновани краставички

Продукти:

• 4,5 кг краставички – корнишони
• 500 г лук
• 10 броя цветници от копър
• 1,6 л оцет
• 200 г сол
• 150 г захар
• 20 г синапено семе
• зърна черен пипер
• зърна бахар

Начин на приготвяне:

Измиваме корнишоните и ги накисваме в студена вода за 2 часа, за да възстановят свежестта си. Почистваме лука, измиваме го и нарязваме на кръгчета с дебелина 2-3 мм. Отделяме цветниците от стъблото на копъра и ги измиваме.

В подходящ съд наливаме 3 л вода и слагаме дръжките от копъра, солта и захарта. Варим сместа в продължение на 5 мин или докато се разтворят добре солта и захарта. Прибавяме оцета и разбъркваме.

Във всеки буркан поставяме по 2-3 кръгчета лук, 1 цветник от копър, 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 10-15 семена синап. Нареждаме краставичките плътно вертикално в бурканите на един или два реда. Допълваме бурканите с маринатата, затваряме ги и стерилизираме 6-10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало