Прoдукти:
• 2 кг зелен фасул (с малки зърна)
• 4 клончета копър
• 4 скилидки чесън
• целина
Зa маринатата:
• 4 ч.ч. вода
• 11/2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар
Нaчин на приготвяне:
Почистваме фасула от връхчетата и нарязваме на парчета. Заливаме го с кипяща подсолена вода и след няколко минути отцеждаме.
Редим плътно фасула в буркани като по средата слагаме копъра, чесъна и целината.
Кипваме саламура от олиото, оцета, захарта и солта и още гореща я наливаме в бурканите. Затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...