Продукти:
• 5 кг червени камби
• 1,5 л оцет
• 1,5 л вода
• 300 г сол
• 200 г мед
• 200 мл олио
• 5-6 дафинови листа
• черен пипер
• настърган хрян
Начин на приготвяне:
Изрязваме част от дръжките на камбите и ги изпичаме на силен огън, докато се поопукат и замиришат. След като изстинат, ги нареждаме в буркани, като помежду им слагаме дафинови листа, черен пипер и настърган хрян.
Сваряваме оцета, водата, солта и меда и заливаме камбите. Затваряме бурканите с капачка и стерилизираме 5-10 минути.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...