Кулинарни рецепти » Поповски домати

 Поповски домати

Продукти:

• 10 кг здрави червени домати
• 300 мл вода
• 2 белтъка
• 2 ч.л. желатин
• 1 непълна с.л. сол

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме белтъците и солта, прибавяме водата, като бием непрекъснато до еднородна смес. Разтваряме желатина в малко вода и го прибавяме към белтъчната смес. Бием още 3-4 минути.

Измиваме и подсушаваме доматите, потапяме ги в желиращата се смес и оставяме да изсъхнат. Нареждаме ги в буркани, които покриваме с пергаментова хартия и ги съхраняваме на хладно.

Доматите могат да се съхранят до 10 месеца. Преди употреба, ги измиваме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало