Продукти:
• 6 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 1 л оцет
• 1/2 л олио
• 3 с. л. сол
• магданоз, чесън
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги изпържваме в сгорещено олио.
Чушките изпичаме, обелваме и слагаме за 2-3 часа в оцета, в който сме разтворили 2 с. л. сол.
В буркани редим ред патладжани, ред чушки, нарязания магданоз и чесън. Отгоре заливаме с 2 см препържено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...