Продукти:
• 6 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 1 л оцет
• 1/2 л олио
• 3 с. л. сол
• магданоз, чесън
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги изпържваме в сгорещено олио.
Чушките изпичаме, обелваме и слагаме за 2-3 часа в оцета, в който сме разтворили 2 с. л. сол.
В буркани редим ред патладжани, ред чушки, нарязания магданоз и чесън. Отгоре заливаме с 2 см препържено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...