Продукти: (за 1 кг ягоди)
• 1 кг захар
• 1 прах ванилия
• сокът от 1 лимон
• 5-6 капки оцет
• 500 мл вода
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъст сироп от водата и захарта, който ароматизираме с ванилията и подкиселяваме с лимоновия сок.
Отделно възвираме 2 л вода с оцета. Пускаме ягодите във врящата вода да постоят 2-3 мин. Отцеждаме ги и ги изсипваме в захарния сироп. Захлупваме съда и оставяме да престоят една нощ на стайна температура.
Вадим ягодите от сиропа и отново го кипваме. Прибавяме ягодите и варим 1-2 мин.
Оставяме компотът да изстине, разливаме го в чисти и сухи буркани и затваряме херметически. Обръщаме бурканите с гърлата надолу.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...